Fotograferen in het Krugerpark, Zuid Afrika

Toen mijn husband een klusje moest doen in Zuid Afrika en voorstelde om daar meteen een vakantie aan vast te plakken, pieste ik bijna in mijn broek van blijdschap. Happend naar adem rende ik naar mijn favoriete winkel want ik moest een TELELENS! Oh wow, ik ging de mooiste ‘wilde dieren’ foto’s maken!  Ik zou misschien wel een foto kunnen slijten aan National Geographic! En bij thuiskomst zou ik vriend en vijand versteld doen staan met de door mij geschoten plaatjes! Jaja, ik drijf snel over, ik weet het. Maar ik was nou eenmaal heel enthousiast.

jacaranda bomenHet eerste doel was Pretoria, want daar was het klusje. Precies in de tijd dat wij daar aankwamen stonden de Jacaranda bomen in bloei. Djiezus, wat is dat mooi! Lanen vol met paarse bomen. Helaas is een gezellige wandeling, uit veiligheids-overwegingen, in Pretoria geen aanrader, dus uit de auto springen, foto’s maken en weer verder.

Na vier dagen richting Krugerpark.  In Pretoria had ik allerlei spullen gekocht voor ons uitstapje, zoals een koplicht (lamp die met een bandje om je hoofd gaat) en een paar van die Indiana Jones hoeden. Wat muggenspul en handgel en voilá, wij konden op safari!

Na een prachtige rit arriveerden we bij het Krugerpark. Fotocamera uit de tas, lenzen opgepoetst, hoed op, gympen aan en kom maar op met die Big Five! Ik was er klaar voor!

Uiteraard een bijzonder fotogenieke omgeving met geweldige modellen! Maar het park viel toch een beetje tegen. Een soort Beekse Bergen XXL. Je rijdt rond in je eigen, gehuurde, auto over gebaande paden en dan maar turen of je een wild dier kunt spotten. Af en toe zie je dan in de verte iets lopen, joepie het is een  jaguar. Die kunnen we afvinken.

Vlak voor je auto steken Neushoorns, Olifanten, Hyena’s en Apen over. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en ik wil dan ook niet te negatief zijn, maar een safari is het niet.

Af en toe zie je ergens groepjes auto’s staan. Meteen er op af, want daar is blijkbaar iets te zien. Viel meestal tegen. Soms gingen we gewoon maar ergens stil  staan, telelens uit het raam steken en wachten. En jahoor, daar komt de eerste auto al naast je staan. Je ziet ze zoeken. Auto nummer twee en drie zijn ook gearriveerd. Wij moeten inmiddels heel erg ons best doen om serieus te blijven kijken. Als dat niet langer lukt rijden we weg van de groep auto’s. Gierend van de lach. Ze kunnen kijken tot ze een ons wegen, er was helemaal niets te zien.

Slapen doe je in een van de bungalowparkjes op het Park, voor eten ga je naar een van de restaurants. Niks tentje, niks koplicht nodig om te plassen. Allemaal hartstikke mooi, maar ik had iets anders verwacht. Zou ik het afraden?  Neehoor, zolang je maar niet verwacht dat het ontzettend avontuurlijk is en je midden tussen de leeuwen zit. In theorie wel, in de praktijk laten ze zich niet of nauwelijks zien. Impala’s, die zie je wel veel. Mooie dieren.

Na drie dagen waren we  scheel van het turen en er ook eigenlijk wel klaar mee. Op naar de volgende halte: Kaapstad.

Het is trouwens ‘so not us’ om eens iets degelijk voor te bereiden. We doen maar wat. Zuid Afrika, Krugerpark, The Big Five, Leuk, ik zeg doen. Als we nou even op internet waren gaan snorren hadden we waarschijnlijk geweten wat we moesten verwachten. Maar sommige mensen leren het nooit. Zo heb ik in Suriname en Vietnam eens excursies geboekt die ook heel anders uitpakte! Maar daarover een andere keer.

Fijn weekend!

Dirkje

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a reply

Your email address will not be published.