Foto’s en Quotes

Deze vrolijke foto is ook superleuk met tekst. Misschien zelfs wel leuker dan zonder tekst.

De laatste jaren wordt je werkelijk om de oren geslagen met afbeeldingen van quotes. Voor elke scheet die men laat wordt een quote geraadpleegd hoe dit te doen en hoe je je daarbij moet voelen. Uit pure baldadigheid heb ik deze al eens op Facebook gezet. Geen idee wie deze bedacht heeft maar ik vind hem hilarisch. Boodschap van deze batman is volgens mij dat je jezelf niet te serieus moet nemen. En daar ben ik het helemaal mee eens. Maar al die quotes brachten me toch op een idee.

Deze foto van een toiletrol tussen de appelbloesem heb ik in het voorjaar genomen zonder enig idee wat ermee te doen. Totdat ik een paar ‘wijze’ quotes tegenkwam over tijd.  Dat leek me leuk voor de toiletrol! En kijk, een nieuw foto onderwerp is geboren! Ben meteen door mijn archief gegaan om te zien welke foto’s geschikt zijn. Googelen op quotes en je kunt aan de slag! Het zijn er heel veel en je kunt je zoekopdracht verfijnen tot van alles en nog; grappige quotes, motto’s, uitspraken van grote denkers. Wat jij wilt.

Vul maar in. Zonder tekst is deze foto ook wel leuk, maar ook een beetje nietszeggend. Met de tekst erbij wordt het beeld sterker.

Al bladerend door mijn digitale archief kwam ik een foto tegen die ik ooit in Amsterdam heb gemaakt. Deze meneer liep voor me en ik kon het niet laten. Klik, hij stond erop. Bij het terugzien van de foto dacht ik meteen aan deze tekst :-).

Wel apart dat je naar een heleboel foto’s ineens anders gaat kijken. Keek je eerst met een technisch oog, nu kijk je welke tekst erbij past. Een bekende uitspraak is natuurlijk dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, maar hier draai je het om. Door tekst  toe te voegen krijgt het beeld een hele andere lading. De tekst versterkt het beeld. Zoals de closetrol. Zonder tekst een grappige foto, maar wat moet je ermee? Met de tekst krijgt het beeld betekenis. Je zou er zelfs een kaart van kunnen maken en naar iemand sturen die altijd haast heeft.

Je kunt natuurlijk ook je lievelingsquote of motto nemen en een bijpassende foto maken. Een hele oude en eentje waar ik een beetje naar leef is: Don’t cry because it’s over, smile because it happened. Deze heb ik vele jaren geleden eens ergens gelezen en was onder de indruk. Goeie levenshouding. Nu ga ik de uitdaging aan om er een foto bij te maken.

Wie doet er met me mee? Maak een foto van je favoriete quote of motto. Ben benieuwd naar de creativiteit die naar boven komt.

Tot blogse (is vast geen woord, maar je snapt het wel)

Meer lezen? Klik op een van onderstaande links.

toeristenfoto’s

uienbollen

ouwe bok fotograferen

Leave a reply

Your email address will not be published.