Foto’s om te gieren

We understand the sentiment, but c'mon! This is just horrible

Omdat het bijna weekend is en je waarschijnlijk wat meer tijd hebt om over het worldwideweb te surfen vandaag een paar tips om even lekker te lachen bij je ochtendkoffie. Begin je de dag in ieder geval vrolijk.

De foto hiernaast komt van de bijzonder grappige website http://youarenotaphotographer.com/

Op deze website zie je werk van iets te creatieve fotografen die hun idee voor de foto zelf geweldig vonden, maar die vreselijk uitpakken. Zoals hiernaast het zwevende hoofd van de overleden vader van de bruid of bruidegom die vanuit de hemel meekijkt op de mooiste dag van je leven. OH MY GOD!!!!

Je lacht je echt dood om de meer dan slechte ideeën van sommige zogenaamde fotografen.

“Found this in an old shoe box at my dad’s. It’s my parents. 1990.”

De volgende website die ik je niet wil onthouden is http://awkwardfamilyphotos.com/

Hier kun je vreemde familiefoto’s plaatsen. Vooral de kapsels uit de jaren 80 zijn te erg voor woorden. Dat we dat toch mooi vonden?! Er zijn familiefoto’s waar niemand in de camera kijkt of een foto van een broertje die met zijn pasgeboren zusje op de foto moet, maar die duidelijk helemaal niet blij is met die nieuwe lastpak die alle aandacht inpikt. Iedereen om hem heen wel.  Ik heb een paar foto’s van tweelingzusjes gezien uit de jaren dertig die zo eng zijn dat het je meteen doet denken aan een horrorfilm. Boos met strakke gezichten en dito jurk kijken ze in de camera, brrrrrrr. Scarry.

 

Mijn absolute favoriet

https://www.comedywildlifephoto.com/

Hier kan ik me werkelijk buikpijn om lachen. Ik zal wat voorbeelden laten zien, maar je moet echt zelf even kijken. Het zijn er te veel. Ik denk er zelf over om er een te kopen, want als je al met je verkeerde been uit bed stapt en naar die foto kijkt…….Ze zijn geniaal en waarschijnlijk volkomen per ongeluk genomen. Volgens mij droomt iedere fotograaf ervan om zo’n foto te maken. Ik vind die pelikaan (het is toch een pelikaan?) die z’n eten verliest hilarisch. Paniek in het oog en flapperende zwemvliezen.

De dirigerende marmot is ook geweldig.

Er is elk jaar een wedstrijd voor de grappigste comedy wildlife photo. Op de site kun je onder andere de winnaars van 2015 en 2016 zien.

Tijdens het schrijven van dit blog natuurlijk even gekeken op de sites en nu buikpijn en zere kaken van het lachen. Mijn weekend begint in ieder geval goed.

Bedenk opeens dat zo’n foto cadeau geven of krijgen ook niet verkeerd is. Het is in ieder geval een origineel en vrolijke gift. Wie kan dat nou niet waarderen? Kinderen, familie, vrienden, tip voor mijn verjaardag: die dirigerende marmot op A4 formaat in een lijstje. Joepie!

Fijn weekend!

 

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.