Reportage fotografie plus een geweldige idee voor jou en je kids!!!

Een apart deel van de fotografie. Reportage fotografie; een verhaal vertellen met beelden. Dat is best nog een hele uitdaging en echt erg leuk om te doen. Probeer het ook eens! Kan ook best met je telefoon, polaroid of compactcamera. Gewoon een verhaal met een kop en een staart. Mag natuurlijk groots en meeslepend zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Toen ik, tijdens de opleiding, de opdracht kreeg om een reportage te maken van maximaal 10 beelden hoefde ik eigenlijk niets eens zo heel lang na te denken. Hou het klein en simpel zodat het ook uitvoerbaar is. Het gaat het maar om dat je ‘gevoel’ krijgt voor wat een belangrijk beeld is in een verhaal is, voor een logische volgorde.

Vraag me niet waarom, maar ik dacht aan het uit de kast halen van een schoon kledingstuk en dan…………..gaat het avontuur beginnen.

Chips! Een vlek! Broodje jam is een lekker, maar soms rampzalig begin van de dag.

Insmeren met een beetje vlekverwijderaar en in de wasmachine. Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je wasmachine, laat maar lekker draaien………..

Met dan aan Trafassi, die, na 30 jaar, nog steeds het land rondreist met dit liedje. Petje af!

Dan natuurlijk drogen, strijken en weer in de kast. Dat is de reportage. Het levensverhaal van een vlek.

Het idee voor jou en je kid(s)!!

Er zijn natuurlijk heel veel onderwerpen te bedenken. Denk eens aan het naar school gaan en/of brengen van je kind. Het begint bij het opstaan en eindigt bij het zwaaien. Volgens mij echt GEWELDIG voor later. Hoe je wakker werd, de kleren die je droeg, wat at je voor ontbijt, je haar doen, jas aan, op de fiets of aan de wandel etc. Dat is toch te gek om later terug te zien?! Hoe dat bij jou ging vroeger. Maak vantevoren een plan welke momenten je gaat vastleggen en ga er een keer voor! Ik weet heel zeker dat je op de eerste plaats veel plezier gaat beleven aan het maken van de foto’s en later nog heel veel plezier als je ze terugkijkt. En dat zal vaak zijn. Je kind zal de foto’s koesteren en ze later weer aan haar/zijn kinderen laten zien. Bedenk hoe leuk jij het zou vinden om deze reportage van jezelf te hebben. Ik zeg DOEN!

 

Inmiddels hangt het overhemd weer schoon in de kast en gaan we dus netjes en fris het weekend in.

Have fun!

Oh enne, super als je je reportage met deelt of anders een paar foto’s ervan. Ben zo benieuwd……

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a reply

Your email address will not be published.