Toeristenfoto’s

Elke vrijdagochtend is het Kaasmarkt in Alkmaar. De stad wordt overspoelt door honderden toeristen van allerlei pluimage. Waren het eerst vooral onze oosterburen, tegenwoordig hoor en zie je veel nationaliteiten. Als geboren en getogen kaaskop ben ik nog nooit naar de Kaasmarkt geweest. Wel eens van een afstandje gezien, maar als binnenstadbewoner zorg je dat je op vrijdagochtend niet in de stad hoeft te zijn.

Natuuurlijk zijn er veel ‘fotografen’. Vrijwel iedereen heeft een camera en maakt foto’s. Niet alleen van elkaar, maar ook van de Waagtoren en de Kaasdragers. Misschien dat je aan familie en vrienden laat zien waar je geweest bent, maar ik kan me toch niet voorstellen dat het foto’s zijn die je koestert en waar je regelmatig met warme gevoelens naar kijkt. Het wordt sowieso al een stuk leuker als je zelf met een kaasdrager op de foto gaat. En ik heb er een paar gezien…………….daar wil je zeker mee gezien worden!

Oké, nu niet laten afleiden en terug naar het onderwerp. Vraag is of het ook anders kan. Dus met de camera op stap richting Kaasmarkt. Wat een gezellige drukte! Kraampjes met toeristenspul, kaasmeisjes en uiteraard veel kaas!

Om te beginnen wat kaasdragers op de foto gezet. Dat leverde geen spectaculaire foto’s op, maar een filter eroverheen en het wordt al een stuk beter. Als je deze foto vergroot lijkt het bijna een schilderij. Klik er maar eens op dan zie je de foto groter.

Als fan van zwart-wit foto’s kan ik het natuurlijk niet laten om de te kijken hoe dit uitpakt.  Ook hier weer een filter eroverheen en het resultaat is weer anders.

Nou weet ik natuurlijk niet of dit wél een reden is om de foto’s nog eens terug te kijken, maar het is in ieder geval een leuk idee om eens iets te doen met je beste foto’s van steden die je bezocht hebt.

Druk ze af, lijst ze in en hang ze bij elkaar aan de muur!

Tot slot nog wat portretten.

 

1 Comment

  1. Pingback : Dirkje Sol » portet- en lifestyle fotografie » Foto’s en Quotes

Leave a reply

Your email address will not be published.