Uienbollen

Onderweg van Alkmaar naar Egmond aan Zee was ik even gestopt om naar een veld vol grote paarse bollen te kijken. Ben niet zo’n bollenveldenfotograaf, maar de enorme bollen maakten wel indruk. Toch maar even foto maken? Op dat moment fietste een moeder met haar dochtertje voorbij. “Mamma, wat zijn dat?” vroeg het meisje. “Uienbollen!” riep mams.  Nou moe, dat was een domper! Uienbollen……….echt? Wat een armoedige naam. Net alsof je een smaragd een groene steen noemt. Het deed de bol geen recht. Een foto gemaakt en thuisgekomen even op google gezocht. Allium Sierui , zo mag je de bol ook noemen. Iets beter al. Misschien gewoon alleen Allium. Vind ik wel oke klinken, toch? Mooi, Allium it is! Vanaf nu is uienbol officieel een scheldwoord.

Zoals gezegd, ik ben niet zo’n bollenveldenfotograaf. Al die prachtige gekleurde velden zie ik liever in het echt. Een foto van al die gekleurde vakjes is leuk voor op een ansichtkaart, maar ik weet niet goed wat ik ermee moet. Met bloemen ligt dat toch net even anders.

In de Volkstuin waar ik tuinier, zie ik vaak mooie bloemen en dan kan ik het niet laten. Ik ga door de knieën en sla aan het fotograferen. Dan kruip ik als 007 door de buurtuinen omdat het natuurlijk niet de bedoeling is dat je andermans tuin betreedt. En ik wil iedereen te vriend houden, want het allerliefst maak ik een foto van de tuinder him- of herself met de schoffel of ander gereedschap in de aanslag. Dat project zit nog altijd in de pen. Misschien een kalender van maken….mmm.

En dan die bloesem, uitgebloeide bloemen of ineens een prachtige lichtval op een teer bloemetje, het doet toch wat met je en moet zeker vastgelegd worden. Misschien een leuk idee om van de bloemenfoto’s een collage te maken. Als je let op kleur en vorm kan dat heel mooi uitpakken. Oh god, nou heb ik mezelf weer een project op de hals gehaald. Ach, wat kan het schelen. Kan een mens ooit genoeg projecten hebben? Zucht (eentje van plezier hoor).

 

POWER TO THE FLOWER en tot snel!

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback : Dirkje Sol » portet- en lifestyle fotografie » Foto’s en Quotes

Leave a reply

Your email address will not be published.